26 februari 2022
15:00

Bälaryds IK

Referat: Torpa AIS - Bälaryds IK

Det blev seger för oss i den första träningsmatchen då Torpa AIS besegrades med 0-2 (0-2) på Svartåvallens konstgräs i Boxholm. Man har definitivt upplevt betydligt sämre träningsmatchpremiärer och på det stora hela så gjorde vi en helt OK insats. Bitvis riktigt bra. Emellanåt rullade vi boll riktigt bra och hittade bra lösningar ute på plan. Den intakta nollan bakåt vittnar om att vi var stabila i defensiven. Visst hade Torpa ett antal fina lägen men deras effektivitet var inte hundra denna eftermiddag och Alexander Josefsson i vårt mål svarade även för ett par vassa ingripanden. Och offensivt så var vi framförallt i första halvlek giftiga. Vi skapade ett antal riktigt vassa lägen och lyckades även sätta två bollar i nät i mitten av halvleken. Det var kusin-firma Preteni som fixade den biffen. Perparim Preteni satte 0-1 i minut 26 genom ett spektakulärt och tjusigt avslut. Detta då han påpassligt uppmärksammade att TAIS målis stod rätt långt ut och från position mellan mittlinje och straffområde (ungefär 30-35 meter från mål) lyfte Perparim bollen in i mål. Gentian Preteni, vårt senaste tillskott i BIK-familjen som blev spelklar i fredags, utnyttjade ett misstaf i TAIS backlinje och avslutade kliniskt fram till 0-2 efter en halvtmmes spel. Gentian visade inte bara där utan matchen igenom att han kommer bli en stor tillgång i det offensiva spelet för oss.

Andra halvlek blev sedan något mindre bra från vår sida. Visst, vi skapade en handfull fina lägen även då men rent spelmässigt var sista 45 minuterna nåt snäpp sämre. Killarna kämpade på bra och vi höll vår ledning fram till slutsignalen. Så sammanfattningsvis får vi i stort vara nöjda med vår insats. Det var en spelmässigt jämn match och TAIS hade för övrigt en match i benen inför denna match då de inledde sitt träningsmatchande redan förra helgen då de vann mot Husqvarna IF.
Härnäst väntar ny träningsmatch nästa söndag mot Ekenässjön nere på Heds Arena i Vetlanda.